Vi använder kakor (cookies)
På peakconsult.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys så vi kan förbättra vår webbplats.
PEAK Consult – våra kunder bygger Sverige!
PEAK Consult tillhandahåller konsultkompetens till många olika verksamheter. Vår kärnkompetens ligger inom ledning och styrning av projekt inom industrin, med fokus på teknisk infrastruktur. Våra kunder utgörs av stora elproducenter och nätägare, men även företag inom vatten & avlopp, papper- och massa finns i vår kundbas.


Inom PEAK Academy genomförs föreläsningar och kurser. Oavsett leverans strävar vi mot att alla våra leveranser ska präglas av ledorden kompetens, professionalism, passion och omtanke för våra kunder. Kort och gott innebär detta att PEAK Consult är ett konsultteam som gör sina kunder bättre.

PROGRESS

Projekt och Verksamhet
Peak Pil
PEAK-teamet älskar projektledning
PEAK Consult arbetar inom flera områden kopplade till projekt och projektverksamhet, men vår kärna ligger inom ledning och styrning. Våra konsulter har stor erfarenhet från bland annat tillverkningsindustrin, energisektorn och kärnkraftsindustrin. PEAK Consult har etablerade samarbeten inom bland annat konstruktion och dokumentation, vilket gör att vi även kan erbjuda helhetslösningar med flera olika kompetenser. Detta kan vara särskilt användbart vid till exempel förstudiearbeten.

Projektverksamhet
Att arbeta i projekt och med projekt är svårt. Ofta övergår enskilda projekt till att bli en del av en projektportfölj och många frågor kring rapportering, prioriteringar och resurser uppstår. Det är här vi på PEAK Consult kommer in i bilden. Vi har länge arbetat med projekt och älskar projektvärlden, trots att den kan skapa en viss oreda.
Vi hjälper gärna till att strukturera upp er projektverksamhet så den blir effektivare och orsakar mindre huvudvärk, både för de som arbetar i projekten och för chefer som ansvarar för projektverksamheten.

Coaching – ett verktyg för personlig utveckling!
Skulle du må bättre om du prioriterade vad som faktiskt är viktigt? Coaching är en lösningsfokuserad samtalsteknik som hjälper en person att bli mer aktiv och motiverad att uppnå mål eller förändring. Coaching används numera inom näringsliv för personlig träning, ledarskaps- och grupputveckling. Coaching kan utövas på många olika sätt och kan liknas vid en Personlig Tränare, PT som får dig att bli ditt bättre jag!

ENGINEERING

Konstruktion och Automation
Peak Pil
Engagerad konstruktion
En strävan att ständigt förbättra, utvecklas tekniskt och skapa hållbara lösningar är grunden för våra konstruktörer. Våra tjänster inom området Engineering sträcker sig från projekteringsledning till teknisk dokumentation, från idé till validering av resultat.

Krav och utredning
I vår roll som beställarstöd är en vanlig uppgift att utgöra tekniskt lead och utföra olika utredningar av funktioner och krav. Vi säkerställer och utreder kravbilder inför upphandling av nya tekniska lösningar. Eller utför en detaljerad kartering av befintliga anläggningar för att få en korrekt omfattning av kommande projekt.


Säker styrning - automation
Styrsystem har en central funktion i olika tillämpningar inom produktion. Vikten av styrsystemet och dess funktion är av stor betydelse för bibehållen produktion och med det intäkter. Vi erbjuder tjänster inom programmering av styrsystem.

Dokumentera för framtiden

Vi erbjuder tjänster inom teknisk dokumentation för alla faser i en produkts livscykel. Det innebär att vi bland annat kan erbjuda teknisk dokumentation i form av upphandlingsunderlag med kravställning som bygger på en relevant standard. 

ACADEMY

Utbildning och Kurser
Peak Pil
Utbildning
Vi drivs av att utveckla oss och andra och delar gärna vår kunskap. Kompetens är en av de viktigaste faktorerna för att som företag vara konkurrenskraftig. För att öka- eller bibehålla kompetens erbjuder vi olika former av utbildning.
Utöver att genomföra utbildningar har vi praktisk erfarenheten från att ha arbetat inom en rad olika roller och branscher. Vi vill tro att det medför att våra utbildare har god verklighetsförankring och de innehåller ofta både teori och praktiska övningar. Vi arbetar med både färdiga utbildningspaket och företagsanpassad utbildning just för er.