Att leda projekt - online


- En lärarledd onlinekurs för projektledare

Att leda projekt är en grundläggande projektledarkurs uppdelad på fyra halvdagar. Kursen riktar sig till dig som arbetar i projekt och vill ha en grundläggande utbildning som varvas med konkret tillämpning i egna projekt. Den ger dig en bra grund, enkla verktyg och goda förutsättningar att lyckas i ditt projektledarskap.

Praktik och reflektion mellan kursdagarna ger dig en högre nytta av kursen som helhet. Du kan även välja att medverka endast en kursdag, allt beroende på ditt behov. Deltagarna kommer att få uppgifter som ska lösas mellan kurstillfällena. Under kursdagarna varvas korta föreläsningspass med diskussionsövningar.

Kursledarna hos PEAK har länge arbetat med att granska och utvärdera projekt. Erfarenheten av dessa granskningar är att flertalet projekt kan förbättras inom områden som kommunikation och rollfördelning, samt hur man stänger ett projekt och förvaltar resultatet.
​​​​​​​
Kursen är live, lärarlädd och genomförs via Teams. För att du ska kunna delta på bästa möjliga sätt behöver du dator med kamera och headset/hörlurar med mikrofon eller en smartphone/smartpad med Teams app installerad.

Innehåll


Dag 1
- Grunden i Projekt
- Roller och ansvar
- Projektprocessen
- Projektdokument

Dag 2
- Planering
- Resurs- och tidsuppskattning
- Projektmedel
- Kommunikation i projekt
- Riskanalys och riskhantering
- Mål
- Utvärdering

Dag 3
- Initiering till Avslut
- Projektöverlämning
- Projektnytta
- Grundläggande ledarskap i projekt

​​​​​​​Dag 4
- Projektverktyg
- Erfarenhetsåterföring
- Pragmatisk projektledning
- Presentation projektcase

Efter kursen 


Kursen ger dig kunskap om:
- Projektprocessen
- Att driva projekt
- Nyttan med mallar
- Projektdokumentation
- Projektverktyg
- Ledarskap
- Projektledarrollen

PEAK Academy


Inom PEAK Academy erbjuder våra erfarna konsulter och utbildare kurser inom sina expertområden. Att vi arbetar aktivt som konsulter inom de områden vi även utbildar inom innebär att vi kan erbjuda konkreta exempel och verktyg. Du kan även vara säker på att den som lär ut faktiskt har egen, aktuellt, erfarenhet av det ämnet.

Information


Förkunskaper
Inga

Målgrupp
Projektledare
Projektkoordinatorer

Längd
4 st halvdagar.

Pris
6 900kr exklusive moms.
eller 1 900kr per dag (1-3) exklusive moms.
Inkluderar digital kursdokumentation.

Tillfällen
Anpassas efter förfrågan.

Kursansvarig

Fredrik Larsson

Intresseanmälan

Är du intresserad av kursen?
Fyll i formuläret till vänster så återkommer vi inom kort. Meddela gärna under övrigt om det är något särskilt datum/tillfälle som avses eller om det gäller fler än en person.